2 april 2019 13:30

Voorjaarssymposium NVOR/VARO

Op dinsdagmiddag 2 april 2019 organiseren de NVOR en VARO voor de achtste keer op rij een gezamenlijk voorjaarssymposium. In drie workshops komen uiteenlopende onderwerpen op het terrein van het onderwijsrecht aan bod. Alle deelnemers kunnen aan twee van de drie workshops deelnemen. Het symposium wordt afgesloten met een borrel. Voor leden van de NVOR en VARO zijn aan deelname aan het symposium geen kosten verbonden. U bent van harte uitgenodigd!

Aanmelden

Uw aanmelding kunt u onder vermelding van uw voorkeur voor twee workshops (één workshop per ronde) sturen naar: voorjaarssymposium@pelsrijcken.nl. U ontvangt geen bevestiging. Wij gaan er simpelweg graag vanuit dat u komt.

Locatie: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, advocaten en notarissen

Programma

14.00 – 14.30 uur            inloop

14.30 – 14.45 uur            opening en verplaatsen naar workshops

14.45 – 15.45 uur            workshops ronde 1

15.45 – 16.00 uur            pauze

16.00 – 17.00 uur            workshops ronde 2

17.00 uur                         borrel

18.00 uur                         einde programma

Workshops

Workshop A: De rechtspositie van de mbo-student: overeenkomsten en verschillen, door Renée van Schoonhoven

Renée van Schoonhoven, bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaat in op de rechtspositie van de mbo-student. Ook actualiteiten ten aanzien van het beroepsonderwijs komen in deze workshop aan bod.

Workshop B: De fusiecompensatieregeling, door Ronald Bloemers

Ronald Bloemers, werkzaam bij Vos ABB, bespreekt de fusiecompensatieregeling, waar hij ook recent in School en Wet over heeft gepubliceerd.

Workshop C: Vrijheid van onderwijs vanuit Vlaams en Europeesrechtelijk perspectief, door Johan Lievens

Johan Lievens is universitair docent staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is tevens verbonden aan de Université de Namur en het Leuven Centre for Public Law (KU Leuven). Hij promoveerde op een proefschrift over de vrijheid van onderwijs dat in april 2019 verschijnt bij Intersentia, en belicht in deze workshop de vrijheid van onderwijs vanuit Vlaams en Europeesrechtelijk perspectief.

We zien u graag op dinsdag 2 april 2019!

 Terug