Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze vereniging en de ontwikkelingen in het onderwijsrecht. Vier keer per jaar bundelen we deze nieuwsberichten in een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ieder kwartaal in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

8-2-2018 12:00

Verslag VARO-bijeenkomst 1 februari 'MRNS en de AVG'

Op 1 februari waren de VARO-leden welkom bij SWDV advocaten in Haarlem om weer een VARO-bijeenkomst bij te wonen. Dit keer geheel in het teken van het wetsvoorstel 'Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen' en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees meer

4-2-2018 10:00

Minister Slob: 'verantwoording door samenwerkingsverbanden moet beter'

Samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs hebben vorig jaar samen een kleine vijftig miljoen euro aan hun reserves toegevoegd concludeert de Inspectie in haar rapport 'Financiƫle Staat van het Onderwijs 2016' dat zij op 30 november 2017 aan de Tweede Kamer stuurde. In een gezamenlijke reactie op het rapport constateren ministers Van Engelshoven en Slob dat de verantwoording over de inzet van middelen beter moet.

Lees meer

25-1-2018 12:43

A-G concludeert: vrijwilligers- en plaatsmakersregeling in Sociaal Plan is geen regeling voor vervroegde uittreding (RVU)

Bij een werkgever in het Zuiden van het land moesten bij een reorganisatie 230 arbeidsplaatsen verdwijnen. Hierover werd met de vakbonden een Sociaal Plan overeengekomen, waarin geregeld werd dat de boventallige werknemers bij onderling uitwisselbare functies worden aangewezen volgens het afspiegelingsbeginsel.

Lees meer

8-1-2018 15:02

Wet toekomstbestendig onderwijsaanbod in werking getreden

Op 1 januari 2018 is de Wet toekomstbestendig onderwijsaanbod in werking getreden. Het doel van de wet is dat schoolbesturen in het primair onderwijs leerlingendaling beter het hoofd kunnen bieden.

Lees meer

21-12-2017 8:33

Variawet Passend Onderwijs aangenomen door Tweede en Eerste Kamer

Op respectievelijk 10 oktober en 19 december jl. stemden de Tweede Kamer en Eerste Kamer in met het wetsvoorstel waarin de volgende wijzigingen worden geregeld.

Lees meer

    1 2 3 4 5    

Pagina 1 van 5

Heeft u ideeën voor een interessant artikel? Of wilt u een gastblog schrijven? Stuur uw input naar redactie@varo-onderwijsrecht.nl.