Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze vereniging en de ontwikkelingen in het onderwijsrecht. Vier keer per jaar bundelen we deze nieuwsberichten in een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ieder kwartaal in uw mailbox ontvangen? Word dan nu lid en ontvang onze nieuwsbrief. 

20-11-2018 17:32

Tellen dienstjaren als ambtenaar mee voor de transitievergoeding?

Tellen dienstjaren als ambtenaar mee bij het berekenen van de transitievergoeding? Zoals het er nu uitziet, zal met ingang van 1 januari 2020 de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking treden. Vanaf dan geldt voor de meeste ambtenaren het civiele arbeidsrecht. De transitievergoeding is daar een onderdeel van. Jacobien Frederix-Gianotten verwacht pittige discussies over de vraag of dienstjaren als ambtenaar meetellen voor de berekening van de transitievergoeding.

Lees meer

19-11-2018 16:00

Advies Onderwijsraad: Ruim baan voor leraren

Hoe kunnen aanpassingen in de opleidings- en arbeidsstructuur van leraren bijdragen aan voldoende én goede leraren? In antwoord op deze vraag van de Tweede Kamer komt de Onderwijsraad met het advies Ruim baan voor leraren. Een nieuw perspectief op het leraarschap. De raad pleit voor een nieuwe kijk op het leraarschap, die leidt tot een ingrijpende herziening van de opleidings- en arbeidsstructuur

Lees meer

13-11-2018 17:00

Slob: einde Vervangingsfonds en modernisering Participatiefonds

Het functioneren en de toekomst van zowel het Vervangingsfonds als het Participatiefonds staan ter discussie. Minister Arie Slob (Onderwijs) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het toekomstbeeld van beide fondsen. Dit toekomstbeeld is ontwikkeld in overleg met de PO-Raad en de vakbonden.

Lees meer

13-11-2018 15:00

Inspectie publiceert onderzoeksrapport VMBO Maastricht

De Inspectie van het Onderwijs publiceerde op 4 oktober jl. een onderzoeksrapport over de misstanden m.b.t. de examens bij het VMBO Maastricht. Het rapport gaat gedetailleerd in op de verschillende tekortkomingen die de Inspectie heeft geconstateerd.

Lees meer

9-11-2018 9:48

Aantal strafzaken schoolverzuim daalt fors door nieuwe koers OM en leerplichtambtenaren

Uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak die het AD opvroeg blijkt dat dit jaar fors minder ouders en leerlingen voor de rechter moeten verschijnen vanwege schoolverzuim. Terwijl vorig jaar 3240 zaken voor de rechter kwamen, staat de teller tot en met september op 1930. Als de trend zich doorzet, komt het aantal strafzaken in 2018 rond de 2600 uit. Een daling van ongeveer 19 procent.

Lees hier het volledige artikel op AD.nl

Lees meer

    1 2 3 4    

Pagina 1 van 4

Heeft u zelf een interessant artikel geschreven?

De redactie van VARO is altijd op zoek naar interessante artikelen over het onderwijsrecht. Heeft u een interessant artikel geschreven waar wij naar mogen verwijzen op onze website? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij verwijzen op deze website dan naar de door u doorgegeven URL.

* Deze velden zijn verplicht