Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze vereniging en de ontwikkelingen in het onderwijsrecht. Vier keer per jaar bundelen we deze nieuwsberichten in een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ieder kwartaal in uw mailbox ontvangen? Word dan nu lid en ontvang onze nieuwsbrief. 

23-4-2019 11:00

VARO: rechtsgebiedenregister Orde van Advocaten

De Orde van Advocaten heeft een rechtsgebiedenregister ingesteld. Advocaten kunnen in dit register aangeven op welke rechtsgebieden zij werkzaam zijn. Eén van de rechtsgebieden is onderwijsrecht. Varo is van mening dat zij activiteiten aanbiedt, die kwalificeren als activiteiten bedoeld in artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur.

Lees meer

8-3-2019 11:00

Omdat niemand bevoegd is de school te sluiten, blijft hij gewoon open (Cornelius Haga Lyceum)

Minister Slob wil de school sluiten, maar niemand is bevoegd dat te doen. Volgens Zoontjens moet de minister van Onderwijs moet meer bevoegdheden krijgen om in te grijpen als de veiligheid van leerlingen gevaar loopt of als er denkbeelden worden verspreid die niet getuigen van respect voor elkaar en voor de mensenrechten.

Lees meer: 'Hoogleraar wil aanpassing wet om 'foute scholen' sneller te sluiten' op eenvandaag.avrotros.nl 

Lees meer

1-3-2019 19:00

Minister schaft onderwijsovereenkomst mbo af

‘De onderwijsovereenkomst werkt niet. We stoppen met deze overbodige papieren regel en gaan ervoor zorgen dat via de wet de positie van de student ten opzichte van zijn school écht wordt versterkt’, aldus Van Engelshoven. Daarnaast wil de minister dat er een onafhankelijke organisatie komt waar studenten op een laagdrempelige manier hun klacht kunnen indienen.

Lees meer: 'Minister schaft onderwijsovereenkomst mbo af' door Aob.

Lees meer

21-1-2019 15:00

Lerarenregister voorlopig niet verplicht

In een recente Kamerbrief over het lerarenbeleid kondigen de bewindslieden van OCW nu aan in de huidige kabinetsperiode geen werk meer te maken van een verplicht register. De ministers laten de Wet Beroep leraar en het lerarenregister echter niet los. Schoolbesturen wordt een keuze geboden in het voldoen aan wettelijke verplichtingen rond de professionele ontwikkeling van leraren.

Lees meer

14-1-2019 20:42

Belastingdienst publiceert Handreiking interpretatie RVU na arrest HR 22 juni 2018

De Belastingdienst heeft een Handreiking gepubliceerd, waarin de Belastingdienst toelicht wat het nieuwe beleid is voor het beoordelen van een RVU.

Lees meer

    1 2 3 4 5    

Pagina 1 van 5

Heeft u zelf een interessant artikel geschreven?

De redactie van VARO is altijd op zoek naar interessante artikelen over het onderwijsrecht. Heeft u een interessant artikel geschreven waar wij naar mogen verwijzen op onze website? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij verwijzen op deze website dan naar de door u doorgegeven URL.

* Deze velden zijn verplicht