27-3-2018 10:00

Maak kennis met... Elise Visser

Op mijn 22ste maakte ik mijn intrede in de advocatuur op een middelgroot Rotterdams advocatenkantoor. Aanvankelijk was ik daar werkzaam in de algemene praktijk, maar na mijn stage werd dat vooral de familiepraktijk. Hierna volgden een klein kantoor in het arrondissement Den Haag, een eigen kantoor met een algemene praktijk in Amsterdam en een paar jaar later wederom het kantoor waar ik als stagiaire was begonnen, nu op de huurrecht- en arbeidsrechtsectie.

Voordat ik naar dit kantoor overstapte, heb ik 5 jaar in het onderwijs gewerkt. Hierdoor is mijn belangstelling voor de juridische kanten van het onderwijs gewekt. Vandaar mijn overstap in 2010 naar de afdeling advocatuur van Verus. Sindsdien werk ik alleen voor schoolbesturen. Het onderwijsrecht beslaat een heel scala aan onderwerpen; van bestuursrecht tot rechtspersonenrecht en van onrechtmatige daad tot huurrecht om maar een paar dwarsstraten te noemen. Op deze terreinen heb ik me met veel enthousiasme ontwikkeld. Dit blijf ik doen zoals ik het ook heel belangrijk vind de actualiteit bij te houden en mijn kennis te blijven ontwikkelen, verdiepen en verbreden. Ik vind het erg leuk om op al die rechtsgebieden schoolbesturen te ondersteunen, te adviseren en anderszins bij te staan. Niets fijner dan een dossier af te kunnen sluiten met een goed resultaat en een tevreden klant.

Sinds 2010 ben ik ook lid van de VARO, enthousiast gemaakt door mijn collega Jolien Janse, die ik op 1 februari 2018 ben opgevolgd in het VARO-bestuur. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten die de VARO organiseert, is het niet alleen fijn om kennis te verdiepen en/of te verbreden, maar ook om collega’s in het ‘onderwijsrechtland’ te spreken. Ik wil graag mijn steentje bijdragen in het verder ontwikkelen van de VARO als platform voor kennisdelen en ontmoeting.

 Terug