Wet- en regelgeving

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze vereniging en de ontwikkelingen in het onderwijsrecht. Vier keer per jaar bundelen we deze nieuwsberichten in een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ieder kwartaal in uw mailbox ontvangen? Word dan nu lid en ontvang onze nieuwsbrief. 

4-3-2019 16:00

Compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid definitief

Werkgevers kunnen definitief vanaf 1 april 2020 een compensatie aanvragen voor de transitievergoedingen die zij hebben betaald bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Hiervoor is een regeling gepubliceerd. De regeling is een nadere uitwerking van de wet waarin de compensatieregeling is opgenomen.

Lees meer

25-2-2019 14:00

Register Onderwijsdeelnemers aangenomen door de Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft op 19 februari 2019 het wetsvoorstel 'Register onderwijsdeelnemers' aangenomen. De wet regelt dat de verschillende registers van onderwijsdeelnemers binnen hetzelfde wettelijke kader gaan vallen.

Lees meer

15-2-2019 14:00

Tweede Kamer neemt Wet arbeidsmarkt in balans aan

Op 5 februari 2019 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen.

Lees hier een update (met een overzicht van de belangrijkste voorstellen): 'Wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen door Tweede Kamer' door Jacobien Frederix-Gianotten van Capra Advocaten.

Lees meer

8-11-2018 10:00

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) naar Tweede Kamer

Op woensdag 7 november jl. heeft minister Koolmees het voorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aan de Tweede Kamer gestuurd. De beoogde datum van inwerkingtreding is 1 januari 2020. Klik hier om het wetsvoorstel en het advies van de Raad van State te raadplegen.

Lees meer

7-11-2018 10:00

Nieuwe cao voor bestuurders in het primair onderwijs

De nieuwe cao voor bestuurders in het primair onderwijs is gereed en beschikbaar. De cao loopt van 1 april 2018 tot en met 31 december 2019.

Lees meer

    1 2 3 4 5    

Pagina 1 van 5

Heeft u zelf een interessant artikel geschreven?

De redactie van VARO is altijd op zoek naar interessante artikelen over het onderwijsrecht. Heeft u een interessant artikel geschreven waar wij naar mogen verwijzen op onze website? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij verwijzen op deze website dan naar de door u doorgegeven URL.

* Deze velden zijn verplicht